BIO KINTSUGI REPAIR KIT HANDLEIDING

Ieder van ons heeft wel iets dierbaars in zijn leven, maar bij elk ongeluk is de kans groot dat deze schoonheid verloren gaat. Wij bieden het biologische kintsugi reparatieproces om deze schoonheid voort te zetten, maar ook wat filosofisch denken.
Kracht vinden in imperfectie.

Beste Kintsugi liefhebbers:

KINTSUGI ("gouden schrijnwerk"), is de Japanse kunst van het repareren van gebroken aardewerk met lak bestrooid of gemengd met goudpoeder. Als filosofie behandelt het breuk en reparatie als deel van de geschiedenis van een object, en niet als iets om te verhullen.
Kintsugi komt ook voort uit het Japanse Mottainai', een woord dat een gevoel van spijt uitdrukt wanneer iets verloren gaat. De gebreken maken het juist mooi. Koester de voorwerpen die u ooit koesterde en laat deze herinneringen voor altijd voortleven.
Word nu lid van onze exclusieve online Kintsugi Academy om meer te leren over de geschiedenis en filosofie van Kintsugi en de verschillende reparatietechnieken, allemaal vanuit het comfort van uw eigen huis. Laten we samen die imperfecties repareren om perfect te worden.
KRACHT VINDEN IN IMPERFECTIE

INSTRUCTIEQ

Lees voor gebruik de veiligheidsinformatie op pagina 7.
Volg de 10 eenvoudige stappen hieronder om een perfecte imperfectie te maken:

STAP I - VOORBEREIDING

Schuur de scherpe kanten aan beide zijden van alle stukken weg met schuurpapier. Maar let op, we moeten het ruwere oppervlak behouden om de Bio-lijm een betere grip te geven.

STAP II - STUKKEN SCHIKKEN

Na het schuren schikt u alle stukken in reparatievolgorde en zorgt u ervoor dat ze schoon, droog en vrij van stof en vet zijn. Zo hecht de Bio-lijm beter.

STAP III - HERSTELLEN

Open de spuit, druk zachtjes op de fader, knijp de lijm uit op de ontleedbare mengdop (zorg ervoor dat de extrusiehoeveelheid van de onafhankelijke AB-componenten dezelfde is), neem een geschikte hoeveelheid goudpoeder en meng goed met de lijm. Voordat je de dop er weer op zet, veeg je overtollige lijm af en maak je het spuitmondje van de spuit schoon.

LOVEKINTSUGI TIPS:

- Het grondig gemengde mengsel verhardt binnen 4-6 minuten, dus elke handeling mag deze tijd niet overschrijden.
- Te veel toner kan het mengsel te droog maken en de kleefkracht verminderen.

STAP IV

Gebruik alleen een mengstaafje in plaats van een kwast, breng een dunne, gelijkmatige laag Bio-lijm mengsel aan op één kant van de scheur.

STAP V

Wacht 30 seconden zodat de Bio-lijm goed kan hechten aan het ruwe gebarsten oppervlak en druk de twee delen voorzichtig op elkaar. Houd ongeveer 4 minuten aan totdat de lijm droog maar nog steeds kleverig is.

STAP VI

Breng nu met een penseel lichtjes een laagje goudstof aan over het nog kleverige Bio-lijm mengsel voor een meer realistische gouden afwerking.
Door de bovenstaande methode te herhalen, moet voor elk stukje lijm opnieuw de Bio-lijm en het goudpoeder worden gemengd.

STAP VII

Wanneer er stukken zijn die niet te vinden of niet te plakken zijn, knip dan een klein stukje epoxyplamuur en kneed dit goed zodat de twee componenten volledig gemengd zijn en grijs worden.

STAP VIII

Vergelijk herhaaldelijk de grootte van het ontbrekende deel, neem een passende hoeveelheid grijs mengsel en vul op. Na 30 minuten kunt u een dunne laag Bio-lijm mengsel toevoegen zodat de hele pasta bedekt is. Breng vervolgens goudstof aan met een penseel voor een gouden effect.

  LOVEKINTSUGI TIPS:

  Eenmaal volledig gekneed droogt het grijze mengsel binnen 10 min uit.

  STAP IX - SCHOONMAKEN

  Zodra uw gebroken voorwerp volledig is gerepareerd, kunt u de houtbeitel gebruiken om gemorst materiaal, resten of ongewenste lijnen te verwijderen.

  STAP X

  Na 5-6 uur kunt u het voorwerp voorzichtig schoonmaken met een zachte spons en zeepwater. Bio-lijm is na 48 uur volledig uitgehard en is nu voedselveilig en vaatwasmachinebestendig.

  • LOVEKINTSUGI TIPS:

   Gebruik nooit de ruwere kant van een spons, want dan beschadig je het gouden laag oppervlak.

  • - Zorg ervoor dat u de biologisch afbreekbare handschoenen draagt die wij verstrekken en bescherm uw werkbank.
   - Kinderen moeten altijd onder toezicht van een volwassene staan om de LOVEKINTSUG-kit te gebruiken.
   - Niet gebruiken bij temperaturen onder de 10℃ en droog, koel en vorstvrij bewaren.
   - Houdbaarheid: Bio-lijm en epoxyplamuur zijn na opening 6 maanden houdbaar in een geschikte omgeving.
   - Bij contact met de ogen onmiddellijk met veel water uitspoelen en een arts raadplegen.
   - Geen enkel product uit deze kit inslikken. Bij inslikken onmiddellijk medische hulp inroepen.

   LOVEKINTSUGI Bio Hars
   Een bio-2-componenten epoxyhars gewonnen uit cashewnoten, transparant, sneldrogend, hoge kwaliteit, kan worden gebruikt voor het waterdicht verlijmen van hout, metaal, keramiek, glas, beton en edelstenen.
   Voorzichtig, kan fijne nootjes bevatten.

  • Epoxy plamuur
   Een sneldrogende, supersterke 2 componenten kneedmassa. Wordt gebruikt om ontbrekende delen op te vullen.
   Premium mica poeder
   Alle micapoeders zijn premium mica van cosmetische kwaliteit. Niet inademen. Zorg voor voldoende ventilatie. Buiten bereik van kinderen houden. Vermijd contact met ogen en huid. In geval van contact met de ogen, onmiddellijk spoelen met veel water en medische hulp inroepen. Bij inslikken onmiddellijk een arts raadplegen.

  • Biologisch afbreekbare accessoires
   Alle accessoires die wij aanbieden zijn ecologisch afbreekbaar, waaronder: 4*Bio wegwerp mengstokjes, composteerbare mengdeksels, biologisch afbreekbare handschoenen, Linnen geschenktas.
   Ze zijn allemaal afbreekbaar en brengen geen schade toe aan het milieu. Doe met ons mee om vervuiling tegen te gaan en bij te dragen aan de bescherming van het milieu.
   Let op
   De informatie in dit document is gebaseerd op uitgebreid onderzoek en praktijkervaringen. Vanwege verschillende werkomgevingen en/of het brede scala aan materialen waarmee u kunt werken, kunnen wij niet verantwoordelijk worden gesteld voor behaalde resultaten en/of eventuele schade of letsel veroorzaakt door het gebruik van onze producten. Mocht u suggesties of vragen hebben, dan zijn wij u graag van dienst.